Fără categorie

Deschiderea unei carmangerii: echipamente si utilaje necesare

Romanii sunt cu adevarat indragostiti de carne, asadar una dintre afacerile cu rata de succes dintre cele mai mari la noi in tara este in continuare carmangeria. Desigur, asta doar daca folosesti echipamentele si accesoriile de carmangerie potrivite!

In cele ce urmeaza iti vom prezenta restul conditiilor pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a deschide o carmangerie, dar si echipamentele care pur si simplu nu-ti pot lipsi din bucatarie!

De ce ai nevoie pentru a deschide o carmangerie, in afara de echipamente si utilaje?

Iata care sunt pasii pe care vei fi nevoit sa-i parcurgi, poate chiar inainte de a utila complet carmangeria:

  • Completeaza planul de afaceri care va include o descriere a afacerii, detalii despre locatia carmangeriei, o analiza de piata si de concurenta, dar si lista de echipamente necesare;
  • Obtine finantarea necesarea, in functie si de costurile legate de chirie si echipamente;
  • Angajeaza personal calificat;
  • Infiinteaza firma la Registrul Comertului si obtine actele si autorizatiile necesare. Vorbim despre autorizatie de la primarie, autorizatie PSI, contract de salubritate si autorizatie sanitara si sanitar-veterinara;

Daca ai rezolvat toate aceste aspecte, poti incepe sa utilezi bucataria. Daca esti novice in domeniu, apeleaza la ajutorul unui specialist!

Echipamente, utilaje si ustensile necesare pentru o carmangerie

Succesul afacerii tale se va baza in primul pe calitatea produselor, iar calitatea produselor poate fi influentata mai ales de echipamentele pe care le vei folosi. Asadar, iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie:

Malaxorul de carne

Folosit pentru omogenizarea materiei prime, malaxorul de carne te va ajuta sa dai o anumita textura si aroma carnii pe care o vei pregati, fie ca vorbim despre carnati, hamburgeri, chiftele sau mici. Afla si cum sa alegi modelul potrivit!

Masini de tocat carne

Folosite pentru a creste productivitatea si a eficientiza procesul de preparare a carnii, masina de tocat carne va fi aleasa in functie de textura dorita pentru carne, dar si de volumul pe care urmeaza sa-l procesezi. Ai de ales intre mai multe modele, mai exact cele automate, cele cu malaxor inclus sau cu refrigerare. In plus, acestea pot fi electrice sau manuale.

Masini de taiat carne

Daca vrei sa comercializezi carnea in cantitati prestabilite vei avea nevoie si de o masina de portionat carne. O poti programa in functie de necesarul de productie si vei putea foarte usor sa o introduci in linia de procesare a carnii. Pentru mezeluri iti recomandam un feliator din aluminiu!

In cazul bucatilor de carne ce contin oase va fi nevoie de ceva mai multa forta, caz in care iti recomandam sa achizitionezi si un fierastrau electric pentru oase. Tot pentru procesul de taiere iti recomandam si butucii de transat.

Aparate de carnati

Unul dintre cele mai apetisante produse dintr-o carmangerie sunt chiar carnatii proaspeti, iar pentru ei vei avea nevoie de un aparat de carnati . Pentru a-i felia foarte repede poti folosi un taietor electric pentru carnati!

Presa de hamburgeri

Nu la fel de populari precum carnatii, dar destul de sus in topul preferintelor romanilor, hamburgerii vor fi destul de cautati daca-i introduci in oferta. Pentru asta vei avea nevoie de o presa de hamburgeri. Ti le recomandam pe cele fabricate din otel inoxidabil.

Aparate de fragezire

Un alt echipamente de care va depinde succesul carmangeriei tale este si aparatul de fragezire. Cu ajutorul lui vei creste atat productivitatea, cat si randamentul.

Echipamente frigorifice

Carnea este un produs foarte perisabil, asadar iti recomandam si cateva echipamente care pot sa garanteze faptul ca vei pastrea carnea in conditii de siguranta alimentara si igiena. Desigur, ne referim la frigidere, congelatoare, lazi frigorifice, dar si vitrine frigorifice. Acestea din urma sunt absolut necesare pentru a expune produsele in timp ce te asiguri ca sunt pastrate in mod corespunzator.

Anumite modele pot fi folosite si pentru maturarea carnii, deoarece sunt dotate cu sisteme specializate pentru ventilare si pastrarea umiditatii.

Set de cutite profesionale

Orice macelar care se repecta va avea la indemna un set de cutite care sa includa cutitul de macelar, cele de feliere si dezosare, de transat sau filetat si asa mai departe. Include pe lista ta de achizitii si ascutitoarele de cutite, carligele de macelarie, dar si sterilizatorul de cutite.
Achizitioneaza produsele de mai sus si poti da drumul la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *