Pro Cucina

Fry top: ce este si cum alegi modelul potrivit

Procesul de utilare a unei bucatarii profesionale HoReCa nu este unul neaparat simplu, dar poate fi eficientizat daca apelezi la ajutorul specialistilor si descoperi care sunt echipamentele in jurul carora se invarte activitatea din bucatarie. In cazul in care ai un restaurant sau un fast food, echipamentul vedeta va fi cu siguranta un fry top.

Afla ce este acesta si in functie de ce criterii il poti alege!

Ce este echipamentul fry top?

Fry top-ul se diferentiaza de un gratar clasic sau de un grill prin faptul ca permite nu doar prepararea burgerilor si a carnii, ci si a altor alimente, de pilda cele din bucataria asiatica, alimente ce sunt percepute drept mai sanatoase. Nu vei avea nevoie sa folosesti ulei pentru a gati, iar preparatele gatite pe fry top isi vor pastra mai mult din savoare.

Alte avantaje sunt reprezentate de durabilitatea ridicata, dar si de faptul ca sunt anticorozive si antiaderente, indiferent de tipul de mancare pe care-l vei prepara. Fiind foarte usor de curatat, te asiguri ca preparatele vor respecta cele mai inalte standarde de siguranta alimentara.

Cum alegi echipamentul fry top?

Pentru a alege echipamentul sau echipamentele fry top potrivite pentru buctaria ta vei fi nevoit sa iei in calcul trei aspecte deosebit de importante. Iata care sunt acestea:

  • Dimensiunea. Alege un fry top care sa eficientizeze fluxul tehnologic din bucatarie, nu sa-l incurce. Afla care este dimensiunea fry top-ului inainte de a-l comanda si vezi daca se incadreaza in planul gandit pentru bucatarie. In plus, in functie de dimensiune vei putea decide daca echipamentul va face fata cererii pe care o are restaurantul/fast food-ul:
  • Tipul de suprafata. Vei avea de ales intre fry top-uri cu suprafata plana, cu suprafata striata sau cele care ofera o combinatie intre cele doua tipuri de suprafete. Liniile prezente pe suprafata striata vor permite grasimii sa se scurga, ceea ce va face preparatul mai santos. In plus, striatiile ii vor da preparatului acel aspect de gatit la gratar. Pe de alta parte, o astfel de suprafata va fi mai dificil de curatat decat una plana;
  • Tipul de alimentare. Vei avea de ales intre fry top pe gaz si fry top electric. Depinde de tine care sursa de alimentare crezi ca este mai eficienta, mai buna din punct de vedere a costurilor sau mai accesibila.

Indiferent de alegerea ta, ai grija sa colaborezi doar cu furnizori cunoscuti in domeniu care sa-ti poata garanta calitatea produselor pe care le comercializeaza. Ei bine, cu ce fel de fry top iti doresti sa lucrezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *