Pro Cucina

Deschiderea unei pizzerii: lista echipamentelor de care ai nevoie

Asemenea deschiderii unui laborator de cofetarie sau a deschiderii unei gelaterii, un restaurant tip pizzerie poate fi una dintre cele mai profitabile afaceri din domeniul HoReCa. Din acest motiv, multi antreprenori la inceput de drum se intreaba cat costa sa deschizi o pizzerie si care este planul de afaceri pentru deschiderea unei pizzerii. Investitia initiala nu este una foarte mare, mai ales ca pizza este un preparat ce se vinde usor, cu atat mai mult cu cat locatia este plasata strategic.

Unul dintre impedimentele pe care un tanar antreprenor le-ar putea experimenta este existenta pe piata a unui numar mare de pizzerii. Insa acest aspect poate fi rezolvat cu o doza de creativitate si cu o foarte buna strategie de marketing. Daca si tu doresti sa pornesti un astfel de business, te invitam sa descoperi mai departe ce presupune, in mod concret, deschiderea unei pizzerii. Iata care sunt etapele unui proiect pentru pizzerie si lista echipamentelor necesare pentru dotarea acesteia!

Etapele unui proiect pentru pizzerie

Intr-o prima faza este necesar sa te gandesti cum doresti sa construiesti acest business. Poate fi vorba despre un restaurant tip pizzerie, iar in acest caz vei avea nevoie, pe langa spatiul necesar prepararii, si de un spatiu dedicat clientilor. Poti opta, insa, si pentru variata prepararii de pizza si livrarii sale la domiciliu, iar in acest caz costurile pentru deschiderea unei pizzerii sunt, desigur, mai mici. Sa trecem, asadar, in revista, principalele etape ale unui proiect pentru pizzerie!

Infiintarea firmei

Odata ce ai conceput schema planului de afaceri pentru deschiderea unei pizzerii, primul demers care trebuie facut este infiintarea firmei. Prin urmare, te sfatuim sa rezervi denumirea firmei, sa stabilesti sediul social al acesteia si sa redactezi actul constitutiv. Ulterior va trebui depus capitalul social, va trebui completata o declaratie pe propria raspundere si va fi nevoie de obtinerea specimenului de semnatura.

Dupa ce actele firmei sunt depuse la Registrul Comertului, va fi eliberat un certificat de inregistrare si unul constatator, in care este precizat codul CAEN, respectiv 5610. In urmatoarele 30 de zile va fi necesara inregistrarea fiscala la ANAF. De asemenea, trebuie sa te gandesti daca iti doresti sa deschizi o pizzerie pe cont propriu sau daca vrei sa cumperi franciza. Avantajul unei firme pe cont propriu este acela ca oferta produselor nu va fi limitata, in timp ce avantajul francizei este popularitatea brandului.

Alegerea spatiului pentru deschiderea pizzeriei

Alegerea locatiei este o etapa importanta in deschiderea unei pizzerii. Daca te gandesti la un restaurant, ideal ar fi ca acesta sa fie amplasat intr-un loc intens circulat, in care pot exista o multime de potentiali consumatori ai produsului. Deschiderea pizzeriei in preajma scolilor, liceelor, facultatilor si corporatiilor poate fi o idee excelenta.

Accesibilitatea este un alt aspect pe care ai dori sa-l iei in considerare. Daca pizzeria va fi amplasata intr-un nod important de circulatie, in care se poate ajuge usor, acesta va fi un punct forte al restaurantului tau tip pizzerie. Pretul chiriei este, de asemenea, un aspect important. Aceasta trebuie integrat in buget, motiv pentru care trebuie sa se alinieze conceptului business-ului.

Obtinerea avizelor de functionare

Etapa imediat urmatoare a unui proiect pentru pizzerie este obtinerea avizelor de functionare. Dupa deschiderea firmei, vor trebui obtinute autorizatiile si actele necesare pentru functionarea pizzeriei. Iata de ce autorizatii vei avea nevoie pentru pizzerie:

  • Autorizatie de la Directia Sanitar-Veterinara;
  • Autorizatie de Mediu;
  • Autorizatie de la DSP;
  • Autorizatie de securitate in caz de incediu;
  • Autorizatie de functionare de la Protectia Muncii;
  • Autorizatie de functionare finala, emisa de Primaria locala;
  • Depunerea dosarului la Directia Generala a Finantelor Publice, pentru obtinerea unei case de marcat fiscalizate.

Dotarea pizzeriei cu echipamentele si utilajele necesare

Dotarea unei pizzerii cu echipamentele necesare este destul de costisitoare. Este recomandat ca echipamentele si utiliajele sa fie noi, in asa fel incat sa beneficieze de garantie si performante ridicate. Accentul trebuie pus pe calitate si pe rapiditatea livrarii.

Cele mai importante utilaje dintr-o pizzerie trebuie sa fie rezistente, durabile si sa aiba la baza tehnologii de ultima generatie. Acest lucru va ajuta la eficientizarea muncii si la obtinerea unui produs finit calitativ.

Alegerea unor bucatari profesionisti

Selectarea unor bucatari profesionisti si a unui personal potrivit pentru servire este parte integranta a succesului afacerii tale. Oricat de mult ai investi intr-un business, factorul uman ramane cel mai important. Nu pierde din vedere faptul ca avantajul competitiv reprezinta raportul calitate-pret, diversitatea produselor si rapiditatea de servire sau livrare.

Daca vorbim despre deschiderea unei pizzerii, pentru inceput vei avea nevoie doar de doi pizzari cu experienta in domeniu si doua ajutoare de bucatar. Cand afacerea ia amploare, numarul acestora se poate extinde la 6 sau 10, in functie de necesitati si de bugetul alocat.

Alcatuirea meniului

Meniul este cu siguranta cel care va diferentia afacerea de alte business-uri cu profil similar. In cazul unei pizzerii, optiunile sunt destul de limitate, insa creativitatea bucatarului sau antreprenorului poate ajuta la extinderea pizzeriei. De pilda, poti alcatui un meniu care sa respecte trendurile actuale si poti include preparate vegetariene sau concepute special pentru copii, alaturi de clasicele pizza, cunoscute si iubite de amatorii acestui tip de produse.

Procurarea materiei prime

Procurarea materiei prime este o alta etapa importanta in ceea ce priveste deschiderea unei pizzerii. Opteaza pentru materie prima de calitate pentru prepararea produselor servite, de la furnizori de incredere, caci acest lucru va contribui semnificativ la succesul afacerii.

Stabilirea politicii preturilor

Aceasta etapa este una complexa, caci trebuie sa tina cont de concurenta, dar in acelasi timp sa fie si accesibila consumatorilor. Gandeste-te la tot soiul de oferte, promotii speciale si „happy hours” prin care sa incurajezi clientii sa revina in scurt timp pentru o noua comanda.

Lista echipamentelor de care ai nevoie pentru deschiderea unei pizzerii

Dotarea pizzeriei cu echipamente si utiliaje profesionale, de calitate, va eficientiza nu doar timpul petrecut de bucatari pentru a livra produsele din meniu, ci se va reflecta si in produsele finite. Daca doresti sa obtii pizza cu blat subtire sau pufos, intr-un timp record, vei avea nevoie de echipamente specifice acestei activitati. Iata o lista completa a echipamentelor necesare pentru deschiderea unei pizzeriii!

Cuptoare profesionale pentru pizza

Din lista cuptoarelor profesionale pentru pizza nu pot lipsi:

Dintre acestea, sunt de preferat cele electrice, caci vin cu o multitudine de functii incorporate. In selectia Pro-Cucina vei gasi chiar si samote si camere pentru cuptoare, dar si suporturi pentru cuptoarele de pizza. Poti alege sa dotezi bucataria profesionala a pizzeriei chiar si cu hote pentru cuptoare.

Malaxoare pentru aluat

Aceste echipamente sunt extrem de utile pentru framantarea aluatului si obtinerea diferitelor tipuri de blaturi pentru pizza. Poti opta atat pentru malaxoare de aluat cu spirala, dar si malaxoare cu furca, in functie de preferinte si necesitati.

Masa de preparat pizza

Mesele pentru pizza sunt o necesitate absoluta in restaurantele de profil. Acestea sunt mese frigorifice, care pastreaza o temperatura constanta, fiind dotate cu vitrina de ingrediente si blat din granit, pe care se poate desfasura activitatea din pizzerie.

Formatoare de aluat

Alte echipamente necesare pentru deschiderea unei pizzerii sunt si formatoarele de aluat, utilaje ideale pentru rularea aluatului rece de pizza. Acestea sunt dotate cu role si pedala electrica de picior si permit ajustarea grosimii aluatului. La fel de utile in dotarea bucatariei profesionale sunt si divizoarele de aluat si aparatele pentru intins aluatul.

Tavi si retine pentru pizza

Din dotarea pizzeriei trebuie sa faca parte si retinele de pizza, alaturi de tavile pentru pizza. In timp ce retinele sunt tavi perforate, ideale pentru coacerea uniforma a pizzei, tavile speciale pentru coacere asigura distribuirea uniforma a caldurii in timpului coacerii.

Accesorii pentru pizzerie

In categoria de accesorii intra echipamente precum:

Nu uita ca din planul de afaceri pentru deschiderea unei pizzerii nu trebuie sa lipseasca nici strategiile de promovare, daca doresti sa te bucuri de un business prosper intr-o piata atat de competitiva. Tine cont de etapele proiectului de pizzerie si de lista de echipamente necesare, iar rezultatul acestora il vei obeserva atunci cand din ce in ce mai multi clienti vor bate la usa pizzeriei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *