Pro Cucina

Cum sa alegi o masina de spalat vase profesionala: sfaturi si recomandari

Din ce in ce mai multe restaurante renunta la ideea de a angaja personal suplimentar pentru spalarea vaselor. In prezent, tehnologia a avansat cu rapiditate, suficient incat sa ofere clientilor care activeaza in domeniul HoReCa posibilitatea de a investi in echipamente profesionale pentru spalarea vaselor, evitand astfel cheltuieli suplimentare pe salariile angajatilor care ar putea face aceasta munca.

Fie ca vorbim despre deschiderea unui laborator de cofetarie, deschiderea unei gelaterii, deschiderea unei pizzerii sau a oricarui alt tip de business, o masina profesionala de spalat vase este una dintre cele mai importante dotari si nu trebuie sa lipseasca din bucataria unui restaurant. Utilizarea acestui echipament nu aduce doar confort, ci reprezinta un mod eficient de a face o economie inteligenta de resurse.

Cea mai buna masina de spalat vase profesionala aduce o multime de avantaje, asa ca in articolul de astazi iti vom raspunde la intrebarea „Cum aleg o masina de spalat vase profesionala?” si iti vom oferi cateva sfaturi utile si recomandari, pentru a-ti usura considerabil munca in bucataria profesionala!

Tipuri de masini de spalat vase profesionale

Masina spalat vase tip tunel

Avantajele unei masini de spalat vase profesionale

Tehnologiile performate sunt parte integranta in viata de zi cu zi si le folosim in toate domeniile, inclusiv in bucatarie. Chiar si aici, dotarile inteligente pot face diferenta si pot acorda un avantaj competitiv restaurantului pe care-l detii. Exista o multime de manageri de restaurante care apeleaza la tehnologii performante, mai ales din cauza lipsei de personal in domeniu. Ei bine, masinile de spalat vase profesionale te vor putea ajuta mai mult decat ai fi crezut, asa ca te invitam sa descoperi toate beneficiile unui astfel de echipament profesional!

Economisirea timpului si resurselor

O masina profesionala de spalat vase te va ajuta sa economisesti considerabil energia electrica, dar si consumul de apa. Aceste masini profesionale consuma un volum mic de apa per ciclu de spalare, ceea ce ar fi imposibil in cazul spalarii manuale. Sa nu mai vorbim ca acesta operatiune este realizata temeinic, intr-un timp scurt, reducand si consumul de energie electrica!

Spalarea eficienta a vaselor

Vasele, cestile si paharele pot deveni destul de greu de spalat manual dupa un anumit timp. Prin utilizarea frecventa a acestora, zonele greu accesibile vor fi greu de curatat. Masinile de spalat vase profesionale dispun de jeturi concentrate de apa, care vor indeparta eficient murdaria, facand vasele si paharele sa straluceasca de curatenie.

Asigurarea unei temperaturi ridicate de igienizare a vaselor

Un alt avantaj al utilizarii masinilor de spalat vase profesionale este curatarea impecabila a veselei si a tacamurilor, un aspect esential pentru buna functionare a unui restaurant. In plus, vasele nu vor fi doar stralucitor de curate, ci si igenizate, caci aceste echipamente profesionale folosesc temperaturi ridicate pentru spalarea vaselor. Aceste rezultate sunt imposibil de obtinut prin simpla spalare a veselei la chiuveta.

Folosirea in cantitati mai mici a detergentului de vase si a agentului de clatire

Energia electrica si apa nu sunt singurele resurse pe care le economisesti, daca stii cum sa alegi o masina de spalat vase profesionala, potrivita nevoilor tale. Cea mai buna masina de spalat vase profesionala este dotata cu un dozator de detergent, in asa fel incat vasele sa fie spalate impecabil, fara a face risipa de detergent sau agent de clatire.

Asigurarea unei productivitati mai mari

O masina de spalat vase performanta beneficiaza de o productivitate foarte mare. Tocmai de aceea, vasele murdare nu vor reprezenta niciodata o problema, caci vor fi curatate in cel mai scurt timp.

Masina spalat vase

Cum alegi o masina de spalat vase profesionala

Pentru a te putea bucura de beneficiile celei mai bune masini de spalat vase profesionale, trebuie sa te asiguri ca aceasta intruneste anumite caracteristici specifice. Printre aceste se numara si materialele de fabricatie, forma compacta sau nivelul de productivitate si functiile pe care le prezinta. Iata cum alegi o masina de spalat vase profesionala, pentru rezultate cu adevarat remarcabile!

Tine cont de calitatea materialelor de fabricatie

Asa cum era de asteptat, este important ca atunci cand alegi o masina de spalat vase sa acorzi atentii calitatii si durabilitatii materialelor din care este fabricata. Daca alegi, de pilda, o masina de spalat vase cu capota, acorda atentie calitatii arcurilor. Alte componente precum picioarele reglabile, dispersarea si cosurile de diferite dimensiuni sunt alte caracteristici de care trebuie sa tii cont cand alegi o masina de spalat vase profesionala.

Ai in vedere dimensiunile masinii de spalat vase profesionale

Dimensiunile unei masini de spalat profesionale reprezinta un alt criteriu pe care trebuie sa-l iei in considerare. Dimensiunile corpului masinii de spalat vase dintr-un restaurant pot reprezenta o problema atunci cand spatiul bucatariei profesionale nu prezinta amplasarea unui astfel de echipament. In timp ce bucatariile de dimensiuni generoase permit instalarea unei masini de spalat vase tip tunel, unei bucatarii de mici dimensiuni i se va potrivi, mai degraba, o masina de spalat vase si pahare incorporabila.

Ia in considerare functiile si performanta de curatare

Cu cat masina de spalat vase profesionala dispune de mai multe functii si are o performanta de curatare ridicata, cu atat te va ajuta mai mult in bucataria profesionala. Astfel, opteaza pentru o masina cu cel mai bun program de spalare, dar si cel mai rapid, pentru zilele in care sunt multe vase de spalat in restaurant si un program eco, pentru economisirea apei. Functiile de autocuratare si de protejare sunt alte criterii de care sa tii cont atunci cand alegi masina de spalat vase.

Asigura-te de randamentul masinii de spalat vase profesionale

Un criteriu important de selectie este si randamentul masinii de spalat vase. In zilele cand restaurantul este plin de clienti si ai o multime de comenzi de livrat, o masina de spalat vase cu un randament ridicat te va ajuta enorm.

Vase spalate

Top masini de spalat vase profesionale: 3 recomandari

Acum ca stii cum alegi o masina de spalat vase profesionala si cunosti criteriile pe baza carora poti face cea mai buna alegere, iti propunem in randurile de mai jos cateva recomandari din gama Pro Cucina. Aceste masini de spalat vase sunt performante, fabricate din materiale calitative, sunt fiabile si economice. Iata cu ce modele de masini de spalat vase iti poti echipa bucataria profesionala!

1. Masina de spalat oale si tavi cu igienizare

Din selectia de masini de spalat profesionale pentru vase si pahare iti recomandam modelul de masina de spalat oale si tavi cu igienizare 570×620 mm, ce prezinta o durata a unui ciclu de spalare de 60/120/180 de secunde si o igienizare de 480 secunde. Consumul de apa per ciclu de spalare este de 2,7 litri, ceea ce reprezinta un real avantaj in bucataria ta profesionala.

Masina de spalat oale si tavi cu igienizare

2. Masina de spalat vase cu capota si igienizare

Masinile de spalat vase profesionate cu capota reprezinta un atu in bucataria unui restaurant, motiv pentru care iti recomandam modelul de masina de spalat vase cu capota si igienizare, cos 500×500 mm. Aceasta prezinta o durata a unui ciclu de spalare de 60/120/180 de secunde si o igienizare de 480 secunde, in timp ce consumul de apa per ciclu de spalare este de 2,8 litri.

Masina de spalat vase cu capota si igienizare

3. Masina de spalat vase tip tunel cu intrare pe partea dreapta

Detii un restaurant al carui numar de clienti este de-a dreptul impresionant? Atunci cu siguranta vei avea nevoie de o masina de spalat vase tip tunel, asa ca iti vom recomanda masina de spalat vase tip tunel cu intrare pe partea dreapta, 1500 farfurii/ora. Randamentul acestei masini de spalat vase profesionala te va ajuta intr-un mod in care spalarea manuala a vaselor nu o va putea face niciodata!

Masina de spalat vase tip tunel cu intrare pe partea dreapta

Convinge-te si tu de toate avantajele pe care un astfel de echipament profesional le aduce restaurantului tau si studiaza modelele disponibile in magazinul online Pro Cucina. Acum stii cum alegi o masina de spalat vase profesionala, potrivita nevoilor tale, asa ca te vom astepta cu o gama variata de modele, care se muleaza perfect pe nevoile afacerii tale!